Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@23:04:57 GMT

معمای حل مشکل سهام عدالت

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۱۰۸۸

معمای حل مشکل سهام عدالت

تقریبا 16 سال از شروع طرح سهام عدالت می گذرد اما برخلاف این مدت زمان طولانی نه تنها این طرح به سر و سامان نرسیده بلکه روز به روز نیز مشکلات بیشتری را  پیش پای سهامدارانش می‌گذارد و کلیت اقتصاد ما را با مخاطرات گوناگونی مواجه می سازد. حال سوال این است که مشکلات پیش روی آن کدام است؟

در پادکست 47 کاریزما می توانید صحبت های اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در مورد این مشکلات و راه حل های پیش رو را بشنوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهداف دولت از اجرای طرح سهام عدالت

واگذاری سهام دولتی به اقشار کم درآمد جامعه (6 دهک با کمترین درآمد) با اهداف زیر صورت پذیرفت:

مستقل کردن خانوارهای نیازمند به خود و کاهش حمایت‌های مالی مستقیم دولتی به آن‌ها؛

سرعت بخشیدن به روند خصوصی‌سازی از طریق واگذاری سهام شرکت‌های دولتی؛

به کارگیری روش‌هایی سالم و شفاف برای واگذاری سهام شرکت‌ها؛

کوچک کردن دولت و افزایش تصدی‌گری مردمی؛

گسترش سهم بخش تعاون در کشور؛

توزیع متعادل ثروت و درآمد در کشور.

مشکلات پیش روی سهام عدالت

سردرگمی سهامداران به ابهام در مواردی نظیر دریافت سود، فروش سهام، شرکت در مجامع، رویه افزایش سرمایه‌ شرکت‌های بورسی و غیر بورسی سبد سهام عدالت، تعیین تکلیف ۴۰درصد سهام باقی‌مانده و غیره خلاصه نمی شود و مواردی نظیر  چگونگی  برگزاری مجامع شرکت‌های استانی، لغو مجامع برخی از این شرکت‌ها، بسته بودن و تعلیق نماد بیش از 12 شرکت سرمایه‌گذاری استانی، تعیین تکلیف سود شرکت‌های غیربورسی موجود در پرتفوی عدالت  و غیره نیز سهامداران عدالت را بیش از هر چیز دیگری گیج و سردرگم می‌سازد.

 اگر بخواهیم به شکل کلی به چالش‌های پیش روی سهامداران در شرایط فعلی بپردازیم باید بگوییم که یکی از اساسی‌ترین مشکلات در هنگام آزادسازی سهام عدالت  و بازه زمانی یک سال و نیم پس از آن   مسئله "فروش سهام عدالت" بوده است.

فروش سهام عدالت  در روش مستقیم که در ظاهر سهامداران امکان مدیریت پرتفوی خود را دارند نیز به روش غیرمستقیم که سهامدار اختیاری در فروش و مدیریت پرتفوی خود ندارد بی‎شباهت نیست چرا که شاهد بودیم سهامداران مستقیم سهام عدالت  از حق ‌انتخاب در تعیین تعداد یا نوع سهامی که قصد فروش آن را داشتند برخوردار نبودند.

 در واقع شاهد بودیم که سال گذشته اجبار سهامدار به ارسال سفارش فروش حجمی بدون داشتن حق انتخاب در تعداد یا نوع سهم و با اعطای اختیار تام به بانک یا کارگزاری در هر زمان به هر قیمت و به هر تعداد از پرتفوی نه تنها حق اختیار که مالکیت سهامدار را نیز زیر سوال برده بود.

با این حال این مشکل پس از گذشت زمان تا حدودی رفع شد اما چون حل شدن این مشکل با ریزش‌های بورس همزمان شد دستورالعمل‌هایی صادر شد که فروش فقط در بازار دوم انجام گیرد بنابراین درخواست‌هایی که از تمام کارگزاری‌ها دریافت می‌شد تجمیع شده و با توجه به اینکه چه میزان از سهم مورد سفارش هر فرد به فروش می‌رفت همان میزان پول نیز برای افراد واریز می‌شد البته باید گفت بخش قابل توجهی از سهامدارانی در حال که سال گذشته با امکان‌پذیر شدن فروش بخشی از پرتفوی خود، اقدام به فروش (به همین شکل ناقص) کردند همچنان به دلیل ممنوعیت معامله سهام عدالت سهامشان به فروش نرسیده است.

با این حال بعد از گذشت مدت زمانی حدود یک سال و نیم از آزادسازی سهام عدالت به تازگی تصمیم گرفته شده است که افرادی که سال قبل برای فروش بخشی از سهام   خود  اقدام کردند به دلیل افت قابل توجه ارزش این سهام نسبت به سال گذشته و به علاوه جذاب بودن سهام موجود در پرتفو در شرایط فعلی در صورت تمایل بتوانند درخواست فروش خود را ملغی کنند.  

موضوع قابل توجه اینکه در این میان، ابهامات سهامداران غیر مستقیم که به واسطه عدم آشنایی با بازار سرمایه و ناتوانی در مدیریت پرتفوی خود این روش را انتخاب کرده‌اند بسیار بیشتر از روش مستقیم است.

 به همین دلیل گروه مالی کاریزما در پادکست کاریزما که روز جمعه 12 شهریور ماه منتشر کرده است به موضوع مهم سهام عدالت و مشکلات پیش روی آن با عنوان معمای حل سهام عدالت پرداخته است. موارد مهمی که در این پادکست صحبت شده است:

موانع و مشکلات سر راه فروش سهام عدالت سهامداران مستقیم

چه مشکلاتی بیش از همه گریبان گیر سهامداران روش غیر مستقیم عدالت است؟

سهام عدالت برای بازار سرمایه تهدید است یا فرصت

مشکلات برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی چیست؟

و ...

 برای شنیدن این پادکست بر روی لینک زیر کلیک کنید.

معمای حل مشکل سهام عدالت_ قسمت چهل و هفتم پادکست کاریزما

کد خبر 1551630

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت پرتفوی خود فروش سهام پیش روی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال

سرپرست سازمان خصوصی‌سازی با ارسال نامه‌ای به رئیس فدراسیون فوتبال از فروش رسمی سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس خبر داد.

به گزارش تابناک ورزشی و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی‌سازی در نامه‌ای به مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، اعلام فروش سهام کنترلی متعلق به دولت در شرکت‌های فرهنگی - ورزشی استقلال ایران و پرسپولیس را اعلام کرد.

در نامه بازیان آمده است:

به استحضار می‌رساند در اجرای مصوبه هیئت محترم واگذاری بلوک سهام کنترلی شرکت‌های فرهنگی - ورزشی استقلال ایران و پرسپولیس متعلق به دولت (وزارت ورزش و جوانان) در تاریخ 1403/2/3 توسط این سازمان به فروش رسید.

دیگر خبرها

  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال
  • رونالدو در اندیشه فروش وایادولید