Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@18:15:31 GMT

عرضه بلوکی سهام عدالت، بورس را به هم می‌ریزد؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۱۳۰۳

عرضه بلوکی سهام عدالت، بورس را به هم می‌ریزد؟

 

به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی قلی پور در پاسخ به این پرسش که عرضه بلوکی سهام عدالت به چه معناست؟ اظهار کرد: تقریبا ۱۰ ماه است که فروش سهام عدالت متوقف شده است و صرفا سامانه، اجازه ثبت سفارش را می‌دهد. حال با مساعد شدن شرایط بازار به جای رفع محدودیت‌های فروش به صورت کامل، مقرر شده است که سهام فروشندگان تجمیع و در قالب بلوک‌ها و در تابلو بلوکی عرضه شود، تا بر روند بازار تاثیر کمتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: عرضه سهام به دو صورت خرد و بلوکی انجام می‌شود. عرضه به صورت خرد در تابلوهای بورس انجام می‌شود و می‌توان نرخ‌های آن را در معاملات مشاهده کرد، اما عرضه‌های بلوکی در تابلوی بلوکی و به صورت یک جا صورت می‌گیرد و در جریان بازار تاثیر گذار نیست و نکته دیگر اینکه معمولا در عرضه بلوکی به نام نماد پسوند عددی هم اضافه می‌شود به طور مثل فولاد ۴ که می‌تواند یک عرضه بلوکی باشد.

او گفت: در کل و به طور ساده‌تر، عرضه بلوکی مانند عمده فروشی در مقابل خرده فروشی است.

قلی پور در پاسخ به این سوال که عرضه بلوکی را چه کسانی می‌توانند خریداری کنند؟ اظهار کرد: محدودیتی برای خریدار وجود ندارد، اما چون عرضه ها به صورت یک جا انجام می شوند، معمولا حقوقی‌ها توان مالی لازم برای خرید این نوع عرضه‌ها را دارند.

او در پاسخ به این سوال که سال گذشته نیز عرضه بلوکی وجود داشت و حقوقی‌ها خرید انجام می دادند اما در روزهای بعد به صورت خرد در بازار به فروش می‌رسانند، آیا انجام این روش مشکلی برای بازار ایجاد نمی کند؟ گفت: بله این امکان همچنان وجود دارد و غیرقانونی نیست و اگر بدون خراب کردن بازار سهام باشد، اشکالی نیز ندارد. اما عرضه‌های سنگین و غیرمنطقی می‌تواند همه فواید ممنوعیت فروش مستقیم توسط مردم را از بین ببرد. البته ناظر بازار نیز در کنترل این رویه نقش بسیاری دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که اگر سهام عدالت مانند سال گذشته عرضه شود، چه اثراتی بر بازار خواهد گذاشت؟ بیان کرد: هنوز شرایط بازار برای این کار مساعد نیست چرا که هنوز جریان مثبت نقدینگی به صورت مستمر را نداشته ایم. ارزش فروش سهام عدالت در روش مستقیم حداقل نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان است و نقدینگی بازار اصلا قابل قیاس با این ارقام نیست و این یک موضوع واضح است که چه اتفاقی برای بازار رقم خواهد خورد.

قلی پور گفت: پیشنهادی که می‌توان در این زمینه ارائه کرد، انتقال تمام سهام عدالت در هر دو حالت، روش مستقیم و غیر مستقیم به صندوق های قابل معامله جدید یا یکی از صندوق‌های دولتی قبلی است؛ که نه بازار آسیب ببیند و نه حق سهامداران سهام عدالت که فروش حق آن‌ها است، ضایع شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم طالبان محسن رضایی محمد اسلامی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400 قلی پور سهام عدالت مهدی قلی پور محرم طالبان محسن رضایی محمد اسلامی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی